Subsidie op kunststof kozijnen aanvragen (ISDE)

Verduurzaming van woningen is een belangrijk onderwerp voor de Nederlandse overheid. Om deze verduurzaming te stimuleren heeft de overheid de subsidebedragen verhoogd in 2022! Naast de verhoging van de bedragen kan je vanaf 1 januari 2022 al vanaf minimaal 8m2 kunststof kozijnen met HR++ glas subsidie aanvragen. De subsidie valt in 2022 onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie & Energiebesparing of ook mooi afgekort de ISDE.

ISDE Subsidie
19 januari, 2022 Geplaatst door admin

Voorwaarden van de ISDE

Wanneer u alleen op basis van de kunststof kozijnen een subsidie aan zult vragen, zult u deze niet toebedeelt krijgen. De ISDE subsidie is namelijk aanvragen indien u 2 of meer energiebesparende maatregelen gaat doorvoeren. Lijkt het u interessant om de mogelijkheden van de subsidie te bekijken? Dan verwijzen wij u naar de website van de RVO. Maar er zijn meer voorwaarden waar u aan moet voldoen. Wij zetten deze voorwaarden graag voor u op een rij.

Voorwaarden voor de ISDE Subsidie

Naast het feit dat u 2 energiebesparende maatregelen dient door te voeren, zijn er een aantal andere voorwaarden gekoppeld aan het aanvragen van de ISDE subsidie. Denk naast Kunststof Kozijnen voorzien van HR++ glas of wellicht triple glas bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een warmtepomp of muurisolatie om uw woning nog energiezuiniger te maken. AMPA  adviseert u graag in de mogelijkheden voor subsidieaanvraag en verduurzaming van uw woning.

Hoofdverblijf & Professionele uitvoering

Allereerst is het belangrijk dat de woning uw hoofdverblijf is waar u de subsidie voor aanvraagt. Daarnaast mag u niet zelf de uitvoering van de wijzigingen doen. U dient voor deze optimalisaties een professioneel bedrijf in te schakelen. Voor het plaatsen van HR++  of HR+++ (triple) glas en het vervangen van uw kozijnen voor kunststof kozijnen komen de vakmannen van AMPA graag bij u langs.

Thermische schil & minimaal aantal m2

Twee andere belangrijke voorwaarden zijn dat de isolatiemaatregelen doorgevoerd moeten worden in de bestaande thermische schil van uw woning. Dit is een duur woord voor de 'jas' van de woning. Deze thermische schil zorgt ervoor dat ongewenste luchtstromen zoals tocht en warmteverlies worden geminimaliseerd. Daarnaast is er ook een minimum vastgesteld voor het oppervlakte van de maatregelen. Zo geldt de ISDE subsidie voor plaatsingen vanaf 1 januari 2022 aan te vragen wanneer u minimaal 8m2 glas laat vervangen door HR++ glas. Tijdens ons gratis adviesgesprek zullen wij u voorzien van een advies passend bij uw budget, uw woning, uw wensen en ook hoe u optimaal gebruik kunt maken van de subsidieregels.

wanneer de ISDE subsidie aanvragen

De ISDE subsidie kunt u aanvragen tot 12 maanden na uitvoering van de verbeteringen. De aanvraag doet u via de RVO website. Bij AMPA leveren wij alle nieuwe kunststof kozijnen standaard af met HR++ beglazing waardoor uw project in aanmerking komt voor de ISDE subsidie. Daarnaast is het goed te vermelden dat het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen een extra isolerende werking heeft voor uw woning en dus ook zorgt voor comfort.

Subsidie voor Veka kozijnen van ampa?

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek en vrijblijvende offerte aan bij AMPA Kunststof Kozijnen met isolerende beglazing. Wij zullen u voorzien van een passende offerte bij uw woning en wensen. Als u vervolgens binnen 12 maanden nog een energiebesparende maatregel doorvoert voor uw woning kunt u de ISDE subsidie aanvragen. Weet u nog niet hoe u de kozijnen moet financieren? Daarover geven wij u ook graag onafhankelijk advies.