Subsidie op kunststof kozijnen aanvragen (ISDE)

Verduurzaming van woningen is een belangrijk onderwerp voor de Nederlandse overheid. Daarom heeft de overheid ook in 2021 subsidiemogelijkheden voor kunststof kozijnen met HR++ glas. De subsidie valt in 2021 onder de Investeringssubsidie Duurzame Energie & Energiebesparing of ook mooi afgekort de ISDE.

ISDE Subsidie
8 maart, 2021 Geplaatst door admin

Voorwaarden van de ISDE

Wanneer u alleen op basis van de kunststof kozijnen een subsidie aan zult vragen, zult u deze niet toebedeelt krijgen. De ISDE subsidie is namelijk aanvragen indien u 2 energiebesparende maatregelen gaat doorvoeren. Lijkt het u interessant om de mogelijkheden van de subsidie te bekijken? Dan verwijzen wij u naar de website van de RVO. Maar er zijn meer voorwaarden waar u aan moet voldoen. Wij zetten deze voorwaarden graag voor u op een rij.

Voorwaarden voor de ISDE Subsidie

Naast het feit dat u 2 energiebesparende maatregelen dient door te voeren, zijn er een aantal andere voorwaarden gekoppeld aan het aanvragen van de ISDE subsidie. Denk naast Kunststof Kozijnen bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een warmtepomp of muurisolatie om uw woning nog energiezuiniger te maken.

Hoofdverblijf & Professionele uitvoering

Allereerst is het belangrijk dat de woning uw hoofdverblijf is waar u de subsidie voor aanvraagt. Daarnaast mag u niet zelf de uitvoering van de wijzigingen doen. U dient voor deze optimalisaties een professioneel bedrijf in te schakelen.

Thermische schil & minimaal aantal m2

Twee andere belangrijke voorwaarden zijn dat de isolatiemaatregelen doorgevoerd moeten worden in de bestaande thermische schil van uw woning. Dit is een duur woord voor de 'jas' van de woning. Deze thermische schil zorgt ervoor dat ongewenste luchtstromen zoals tocht en warmteverlies worden geminimaliseerd. Daarnaast is er ook een minimum vastgesteld voor het oppervlakte van de maatregelen. Zo geldt de ISDE subsidie alleen wanneer u minimaal 10m2 glas laat vervangen door HR++ glas.

wanneer de ISDE subsidie aanvragen

De ISDE subsidie kunt u aanvragen tot 12 maanden na uitvoering van de verbeteringen. De aanvraag doet u via de RVO website. Bij AMPA leveren wij alle nieuwe kunststof kozijnen standaard af met HR++ beglazing waardoor uw project in aanmerking komt voor de ISDE subsidie. Daarnaast is het goed te vermelden dat het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen een extra isolerende werking heeft voor uw woning. 

Subsidie voor Veka kozijnen van ampa?

Vraag vandaag nog een gratis adviesgesprek en vrijblijvende offerte aan bij AMPA Kunststof Kozijnen. Wij zullen u voorzien van een passende offerte bij uw woning en wensen. Als u vervolgens binnen 12 maanden nog een energiebesparende maatregel doorvoert voor uw woning kunt u de ISDE subsidie aanvragen. Weet u nog niet hoe u de kozijnen moet financieren? Daarover geven wij u ook graag onafhankelijk advies.