Veel gestelde vragen Kunststof kozijnen

De meest voorkomende vragen proberen wij uit te leggen met een video. Onder de video treft u ook nog in schrift uitleg bij de meest gestelde vragen.

AMPA zet de meest gestelde vragen over kunststof kozijnen op een rij. Ontdek de antwoorden op deze veelgestelde vragen.

  • 10 jaar fabrieksgarantie op de kunststof kozijnprofielenn.

Overige garantietermijnen kunt u bij ons opvragen. Ook leveren wij servicewerkzaamheden.

Kunststof kozijnen zijn er in vele maten, variabelen en prijzen. Afhankelijk van uw uitvoering zal er een andere prijs aan hangen. Omdat onze monteurs speciaal voor plaatsing naar uw huis komen is het daarbij voordeliger om meerdere kozijnen in één keer te vervangen. Indien u toch kiest voor het vervangen van 1 kozijn? Dan kan dat uiteraard. We komen graag bij u langs.

Denkt u dat kunststof kozijnen lelijk en slecht voor het milieu zijn? Dan heeft u het mis. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het kunststof kozijn het meest milieuvriendelijke kozijn als men het vergelijkt met hout, staal en aluminium.

Bij het vergelijken wordt namelijk gekeken naar:

  • energieverbruik bij productie van de kozijnen (is bij kunststof relatief laag)
  • het vernietigen van natuurlijke bronnen (bijv. kappen van hout)
  • het besparen van energie door goede isolatiewaarde (bij kunststof met 3 dichtingen hoog)
  • de mogelijkheid tot hergebruik/recycling (bij kunststof bijna 100% tot enkele honderden jaren!)

De levertijd en montage van onze kunststof kozijnen bedraagt momenteel ca. 6 maand na inmeting van de kozijnen. Daarnaast is de levertijd afhankelijk van type kozijnen, kleuren en hoeveelheden.

Wilt u het graag voor een bepaalde datum geleverd hebben, dan kunt u dat altijd overleggen met ons.

In Nederland is de meest toegepaste kozijnkleur crème (RAL 9001) en voor de draaidelen worden donkergroen, staalblauw en wijnrood veel gekozen. Inmiddels is er een ruim aanbod aan kleuren te combineren waardoor de keuze bijna onbeperkt is. Tegenwoordig zijn er veelal kozijnen leverbaar met een voelbare en zichtbare houtnerf, zodat het sprekend lijkt op hout.

Nee. Wij vragen geen aanbetaling wanneer wij de kozijnen ook komen monteren. Bij ons betaalt u pas na oplevering.

Daar kunnen wij zeker aan laten voldoen. Het keurmerk van Politiekeurmerk Veilig Wonen vraagt om bepaalde eisen, deze kunnen wij meenemen in de offerte.. Inbraakpreventie wordt natuurlijk steeds belangrijker in Nederland. De tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te komen moet zo lang mogelijk zijn, dit verkleint de kans aanzienlijk dat de inbreker überhaupt al de moeite neemt om in te breken.

In principe kan men kunststof kozijnen voor een vergelijkbare prijs aanbieden ten opzichte van de prijs van duurzame hardhouten kwaliteitskozijnen. Echter een enorme kostenbesparing voor wat betreft kunststof kozijnen zit in het onderhoud ervan.

Niet om de 5 jaar schilderen en geen houtrot. Denkt u ook aan de kostenbesparing op energie, omdat de isolatie-waarde veel hoger is. Op de langere termijn zijn dus kunststof kozijnen veel goedkoper.

Ja, tegenwoordig zijn er ook kunststof kozijnen met houtnerfstructuur en ook een haakse verbindingslas (dus het kozijn staat loodrecht op elkaar).Deze kozijnen zien er als echt hout. Deze kunststof kozijnen zijn leverbaar in talloze RAL-kleuren.

Meestal is geen bouwvergunning nodig. Tenzij de indeling van de kozijnen het aangezicht van de woning verandert. Ook maakt de wetgever onderscheidt in de voor- en achterzijde van uw woning.

De achterkant is vergunningsvrij.

Wij raden u aan vooraf met ons of met uw gemeente contact op te nemen.

In onze kunststof kozijnen zit standaard 6-18-4 HR++ glas. 

De ruit is in totaal 28 mm dik en door het edelgas (Argon) in de spouw ontstaat er geen verbinding tussen de koude lucht van buiten en de warmte van binnen.

Kunststof ramen en deuren hebben weinig onderhoud nodig, maar zij kunnen wel vervuild worden door weersinvloeden.

Gewoon regulier schoonmaken met een zachte spons, water, en een mild schoonmaakmiddel zonder kleurstoffen. Dit kunt u gelijk met het lappen van de ramen doen en zal voldoende zijn. Over water dat in de kozijndelen terecht komt hoeft u zich geen zorgen te maken, dit wordt via afwateringskanalen vanzelf afgevoerd naar buiten.

Let op! Vooral geen agressieve of schurende middelen gebruiken, want dit kan lelijke beschadigingen aanbrengen op het kozijn.  Ook moet u niet vergeten om soms het hang- en sluitwerk te behandelen, zodat alles goed blijft scharnieren of schuiven.

Bij Hoog Rendement beglazing, kan het gebeuren dat zich op het buitenblad condens vormt. Dit verschijnsel kan tot klachten leiden, maar is volkomen normaal en heeft niets te maken met de kwaliteit van de betreffende ruit. In het geval van HR+ , HR++ en HR+++ beglazing neemt de kans op condensatie aan de buitenzijde toe, omdat de temperatuur van de buitenruit in bepaalde weersomstandigheden (vaak het vroege voorjaar en najaar) tot onder het dauwpunt kan dalen. Condensatie op de buitenzijde van een goed isolerende ruit kan alleen gebeuren wanneer warmteverlies door (nachtelijke) uitstraling grotere is dan de toevoer van warmte door geleiding, straling en convectie De duur van de condensatieperiode wordt bepaald door de tijdspanne vanaf het moment dat de oppervlaktetemperatuur van de buitenruit beneden het dauwpunt komt tot aan het moment dat de ruit door de verdamping weer droog is.

Deze gele aanslag is helaas vaak slecht te verwijderen. Vergeelde kunststof kozijnen zijn kozijnen waarin waarschijnlijk weekmakers zijn gebruikt. De weekmakers verdampen als de zon de kunststof kozijnen verwarmt. Meestal gaat het om goedkope kunststof kozijnen.

Om verkleuring te voorkomen kunt u uw kunststof kozijnen met autowas wassen. In de kozijnen die AMPA Bouw & Kozijntechniek BV levert zijn overigens geen of bijna geen weekmakers gebruikt, verkleuring is dan ook niet aan de orde.

Ja, dat kan. Kunststof kozijnen draaien naar binnen, dat maakt het zeer geschikt voor insectenhorren. Deze levert AMPA u GRATIS voor alle draai-kiepramen. Deze klikt u aan op de binnenkant van het kozijn.

De hor zit aan de buitenkant van het raam, tussen het kozijn en het draairaam. Insecten krijgen geen kans en u opent de ramen voortaan altijd zonder dat de horren in de weg zitten.

Ja, een adviesgesprek is én blijft gratis bij AMPA. Wij komen bij u langs en stellen pas na ons bezoek een maatwerk offerte voor u op. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan. Ook als u besluit niet in te gaan op onze offerte, blijft ons adviesgesprek gratis voor u.

Meer vragen
AMPA Kunststof Kozijnen BV
AMPA Kunststof Kozijnen BV