houtrot herkennen kozijnen

  Vraag uw gratis adviesgesprek aan  Ik ga akkoord met de privacy policy van AMPA.


  Hoe weet ik of mijn kozijnen aan vervanging toe zijn?

  Bekijk en inspecteer jouw kozijnen op houtrot
  Houtrot… het klinkt ernstig en dat is het ook. Wellicht weet je al wel hoe houtrot eruit ziet, maar toch willen we je laten zien hoe dit eruit ziet.
  Zeker aan de buitenkant van je huis kan je houtrot eenvoudig herkennen. Als je op de kozijnen van je huis drukt veren ze in en voelen ze zacht aan. Je kunt het dus niet altijd aan de buitenkant zien.
  Soms is er ook afgebladerde verf te zien en zijn er (grote) open stukken in de kozijnen te zien. Over het algemeen gaan houten kozijnen (mits goed onderhouden) tot 75 jaar mee. Zeker de oudere woningen of slecht geschilderde kozijnen zullen dus aanzienlijk meer kans hebben om houtrot te krijgen.

  Wat kan ik doen aan houtrot in mijn kozijnen?

  Helaas is houtrot dusdanig ernstig dat er maar één oplossing is, namelijk je kozijnen vervangen. Vermoed jij houtrot in jouw kozijnen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij kunnen via videobellen of een persoonlijk gesprek (op afstand) jou van een passend advies met passende prijs voorzien voor kunststof kozijnen.

  Kort de voordelen van kunststof kozijnen op een rij:

  • Weinig onderhoud
  • Hoge isolerende waarde en dus warm in de winter en koel in de zomer
  • Mogelijkheid te kiezen voor houtlook en in veel verschillende kleuren. Dus altijd passend bij jouw woning

  Controleer of uw dubbelglas lek is
  Is uw woning voorzien van dubbelglas? Controleer dan (voornamelijk in de ochtend) of uw dubbelglas niet lek is. Een lek van dubbelglas is vocht tussen de glasplaten van het dubbel glas in en kan je niet verwijderen. Zeker wanneer het vocht er langere tijd zit kan het nadelig zijn voor de kwaliteit van je kozijnen. Heb jij een lek in je dubbelglas? En moet je ook je kozijnen binnenkort weer schilderen? Dan kan je overwegen om het goed aan te pakken door je kozijnen te vervangen door kunststof kozijnen. Wij werken bij de renovatie van kozijnen meestal met HR++ glas.
  Bekijk uw energieverbruik over de jaren
  Gedurende de jaren verliest een houten kozijn zijn isolatie waarde. Hoewel je het wellicht niet direct in je portemonnee merkt, kan je wel de energierekening over de jaren bekijken. Zie je dat je verbruik over de jaren gestaag groeit? Dan kan het duiden op verlies van de isolatiewaarde van uw woning. Het vervangen van uw houten kozijnen door kunststof kozijnen met HR++ glas zal een enorme isolerende waarde voor jouw woning kunnen betekenen. Wel kijken naar je verbruik en niet naar de euro’s aangezien de prijs natuurlijk fluctueert.
  Heb jij vocht op de ramen?
  Tot slot is het goed om te controleren of je last hebt van vocht op de ramen. Condensatie is vaak een kwestie van gebrek aan ventilatie. Toch kan condensatie op langere termijn ook behoorlijke schade aanrichten. Denk aan kozijnrot op de plekken waar het vocht blijft liggen. Naast het feit dat ventileren natuurlijk belangrijk is, speelt ook het type glas een rol of er eenvoudig condens ontstaat op de ramen. Neem de tijd om even de kozijnen te controleren op vocht en met name de kozijnen even goed te controleren op die plekken waar het vocht zich ophoopt. Twijfel je of je kozijnrot hebt? Wij helpen je graag verder met advies. Neem contact met ons op en wij gaan samen met jou kijken naar de beste oplossing voor de situatie.
  AMPA is uw kunststof kozijnen expert
  Het is ons doel om u van kwalitatieve kunststof kozijnen te voorzien. Wij kiezen alleen het beste van het beste en werken daarom met het gerenommeerde merk VEKA. Zij staan bekend om vakmanschap, kwaliteit en duurzaamheid. Met onze kunststof kozijnen zal u dus jarenlang plezier beleven van uw nieuwe kozijnen. De kunststof kozijnen zijn leverbaar in veel verschillende kleuren en structuren. Wij zullen u met zorg adviseren welke stijl het beste bij uw woning past.

   Vraag uw gratis adviesgesprek aan   Ik ga akkoord met de privacy policy van AMPA.


   Meer nieuws over AMPA