AMPA Montage Kunststof kozijnen en gevelbekleding

  Vraag uw gratis adviesgesprek aan  Ik ga akkoord met de privacy policy van AMPA.


  Onzekerheid zorgt voor snelle verduurzaming

  Onzekerheid over het energieplafond, hoge energieprijzen en zelfs de onrust m.b.t. de gasleveringen zorgen voor een omslag in het gedrag van woningeigenaren. Dit is iets dat wij als AMPA merken in de aanvragen van klanten die graag sneller hun woning willen verduurzamen met nieuwe kunststof kozijnen. In dit artikel vertellen wij u hier graag meer over.

  Verduurzaming is de investering waard
  Terwijl er in Nederland enorm hoge inflatie is (eind 2022), zien we bij woningeigenaren juist een beweging richting verduurzaming. De reden hiervoor heeft grotendeels te maken met de hogere energieprijzen. Maar ook het vergrote belang van het juiste energielabel bij de verkoop van uw woning. Door de dure energieprijzen zijn huizenkopers namelijk meer  geneigd naar de energielabels van een woning te kijken. Dus zien wij ook veel aanvragen van woningeigenaren die eigenlijk op het punt staan hun huis te willen verkopen. Een slimme keuze want met de juiste kozijnen en gevelbekleding kunt u veel energie besparen. Daarbij is uw investering, zeker met de huidige energieprijzen, sneller terug verdiend.
  Juiste combinatie van kunststof kozijnen met glastype
  Dat oude kozijnen en ramen vaak veel warmte en energie verliezen heeft o.a. te maken met het gekozen glastype. Wat het verschil per type glas is weten onze adviseurs als geen ander en wij leggen het hier ook graag uit.
  Warmteverlies bij enkelglas
  Wanneer u in uw huidige woning 4mm enkel glas heeft zult u bij uw ramen veel warmte kwijt raken. Maar liefst 14,5 graden gaat verloren indien het buiten 0 graden is en u de thermostaat op 20 graden heeft.
  Warmteverlies bij Dubbelglas vs HR++ en HR+++ glas.
  Er zijn al veel woningen die dubbelglas hebben. Echter is standaard dubbelglas anders qua isolatiewaarde dan HR++ glas (onze minimale standaard) of HR+++ glas.
  Indien het buiten 0 graden is en binnen 20 graden, zal er bij standaard  9 mm dubbel glas een warmteverlies optreden van 7 graden. Bij het raam zult u in dat geval 13 graden meten.
  Indien u kiest voor nieuwe kunststof kozijnen van AMPA leveren wij deze standaard met HR++ glas (28 mm). Bij dit type glas is de isolatiewaarde al enorm hoog en zal er slechts 3 graden warmteverlies optreden bij de ramen van uw woning. Desgewenst kunnen wij deze (tegen meerpijs) zelfs upgraden naar HR+++ glas (36 mm) waardoor u slechts 1,5 graden warmteverlies hebt bij uw ramen en kozijnen.
  HR-versus-triple-glas
  Wat is de isolatiewaarde van kunststof kozijnen zelf?
  Bij AMPA werken wij uitsluitend met het A-merk VEKA als kunststof kozijnen profiel. Bij de isolatiewaarde van kozijnen kijkt u naar de zogeheten U-waarde van het kozijnprofiel. Deze U-waarde meet hoeveel warmteverlies er ontstaat bij de betreffende kozijnen. De VEKA Kunststof Kozijnen bevatten 7 luchtkamers en hebben een U-waarde van 1,2. Alle kozijnen met een U-waarde lager dan 1,5 worden aangemerkt als goed isolerende kozijnen. Ter vergelijking is de U-waarden van houten kozijnen gemiddeld 2.4 en bij aluminium kozijnen is dit zelfs nóg hoger.
  Kan ik energie besparen met nieuwe kozijnen?
  Dat is natuurlijk afhankelijk van uw huidige woning en kozijnen, maar we kunnen veilig stellen dat u hoe dan ook energie gaat besparen wanneer u overstapt van houten kozijnen naar kunststof kozijnen van AMPA.
  Wat is de beste keuze voor mijn woning?
  Omdat het vervangen van kozijnen door kunststof kozijnen iets is dat u maar één keer in uw leven gaat doen, wilt u natuurlijk wel de juiste keuze maken. Zeker wanneer u in uw achterhoofd houdt dat kunststof kozijnen over het algemeen 50 tot 75 jaar mee kunnen gaan.
  Daarom komen onze adviseurs altijd bij uw woning langs om de situatie te bekijken. Ze denken met u mee over het verkrijgen van mogelijke subsidies van de overheid én voorzien u van een maatwerk advies. Dit gesprek is altijd gratis en ze maken n.a.v. het bezoek en uw wensen een maatwerkofferte op die geheel gratis en vrijblijvend is. Omdat onze adviseur uw huis heeft bekeken is deze maatwerk offerte scherp en passend.
  De juiste prijs op uw offerte
  Online een ‘prijs opvragen’, zonder de situatie te bekijken is altijd een schatting waardoor u voor een onaangename verrassing kunt komen te staan. Want eens er een inmeter langskomt gaan prijzen vaak omhoog. Daarom werken wij altijd met een maatwerk offerte die wij opmaken nadat wij bij u langs zijn geweest. Zo ontvangt u van ons een offerte die concreet én reëel is. U weet waar u ja op zegt en komt dus niet voor verrassingen te staan.
  Wilt u ook graag een advies van onze kozijn specialisten? Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek

   Vraag uw gratis adviesgesprek aan   Ik ga akkoord met de privacy policy van AMPA.


   Meer nieuws over AMPA