Soorten glas

  Vraag uw gratis adviesgesprek aan  Ik ga akkoord met de privacy policy van AMPA.


  Figuurglas, screenline beglazing, roedes in het glas of zonwerend glas?

  Eens u de keuze heeft gemaakt voor type beglazing, is het verstandig dat u ook weet over de verschillende soorten beglazing in de uitvoering. Wist u bijvoorbeeld wat de mogelijkheden zijn van figuurglas? En welke andere opties zijn er? Wij informeren u er graag over.

  AMPA biedt u de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende soorten beglazing. Zo kunt u om de inkijk van uw woning te verminderen kiezen voor verschillende uitvoeringen in figuurglas. Wanneer u graag de inkijk volledig wilt weghalen, maar niet met stoffige jaloeziën wilt werken is screenline beglazing de oplossing. Voor de landelijke woningen kunnen wij uiteraard ook Rodes in het glas aanbrengen en bij grote raampartijen kunnen wij ook zonwerend glas plaatsen in uw woning.

  Wat is Figuurglas?

  Onder figuurglas verstaan we ramen waarin een reliëf is verwerkt waardoor de doorkijk enorm beperkt is, maar het kan ook de uitstraling van uw woning versterken. Zo is dit type beglazing goed te gebruiken bij voordeuren waar u geen doorkijk wilt maar wat ook decoratief moet zijn. Een ander voorbeeld is een badkamerraam of toiletraampje waar u geen inkijk wilt hebben. Figuurglas is in verschillende diktes en reliëfs verkrijgbaar.

  Santinato-Figuurbeglazing Chinchilla-Figuurbeglazing Masterligne_Figuurbeglazing

  Wat is Screenline beglazing?

  Voor uw kunststof kozijnen kunt u ook kiezen voor jaloeziën binnen het isolatieglas oftewel screenline beglazing. Op deze manier combineert u glasdecoratie met hoogrendement glas zonder dat de jaloeziën stoffig kunnen worden of klapperen in de wind. U kunt ze middels magnetische overbrenging aan beide zijden van het raam handmatig bedienen. Jaloezie glas voldoet aan alle eisen en normen zoals elk ander isolatieglas.

  screenline-294x300 Screenline glas Screenline glas

  Wat zijn roedes in het glas?

  Het is ook mogelijk om in isolerend dubbelglas een kruisroede in kleur toe te passen. Deze zitten dan in het glas verwerkt, wat het schoonmaken van de ruiten aanmerkelijk vergemakkelijkt. Wilt u aan de buitenkant toch ook nog aparte roedes hebben, dan kunnen we dat uiteraard ook leveren. Dat heet Wiener Sprossen. De kruisroedes zijn in verschillende tinten en designs verkrijgbaar. Isolatieglas met de kruisroedes is energiebesparend en onderhoudsarm, want ook deze beglazing is met Argongas gevuld. De vakverdeling geeft uw woning de karakteristieke uitstraling die u wilt.

  roedes-in-het-glas-300x189

  Wat is zonwerend glas?

  Bij grote ramen wilt u geen storende zonwering. Hiervoor bestaat Klimaglas. Dit laat het licht volledig binnen, maar laat de warmte buiten. Hierdoor behoren energieslurpende airconditioningsinstallaties tot het verleden. En in de winter houdt Klimaglas juist de warmte binnen, wat uw stookkosten weer reduceert. Door het filter wat in dit glas verwerkt zit, houdt u ook UV-bescherming buiten. Hierdoor verbleken uw meubels minder snel door de zon en heeft u een minder last van een verblindende zon in huis.

   Vraag uw gratis adviesgesprek aan   Ik ga akkoord met de privacy policy van AMPA.


   Meer nieuws over AMPA